Ga naar de inhoud

Gebedsgenezing

De Here Jezus deed aan gebedsgenezing. Hij genas in zijn leven vele mensen. Ook aan zijn volgelingen gaf hij de opdracht:
Ook zien wij dat in de Bijbel de discipelen mensen konden genezen.

In 1 Kor.12:9 wordt de gave van genezing als een van de gaven gezien. Het komt van God.

De Kracht van het gebed
Wij geloven dat God op het gebed kan antwoorden met genezing.
De Bijbel zegt dat het gebed tot God veel kracht heeft.Jak. 5:16b:” Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand”.

God gaf ook de medische wetenschap!
Naast gebedsgenezing geloven we dat God ook de doctoren en medische behandeling gegeven heeft.
In de Bijbel waren er ook dokters. De bekendste is Lukas, die regelmatig met Paulus mee reisde en hem vergezelde op zijn reis naar Rome.

Weten dat Paulus een kwaal had waar hij ernstig aan leed en waarvan hij smeekte dat God haar weg zou nemen. De Heere antwoordde: “Mijn genade is voor u genoeg” (2 Kor.12:9). De dokter Lukas zorgde ongetwijfeld voor Paulus toen hij het moeilijk had.

Naast de behandeling van zijn kwaal, hielp hij waarschijnlijk met de wonden van de mishandelingen die Paulus meemaakte, gaf hij advies toen Paulus vermoeid was en hielp hij hem op vele andere manieren. God geneest op wonderlijke manieren. Maar zelfs in de tijd van de apostelen waren er ook gewoon zieke mensen die aandacht van een dokter nodig hadden.

Gezond verstand
God heeft dokters talenten gegeven zodat ze de zieken en de zwakken kunnen helpen, of ze nu christen zijn of niet. Apothekers hebben pillen en medicijnen die ontworpen zijn door mensen die hun talenten van God hebben gekregen. God heeft ons een gezond verstand gegeven, ook wanneer we ziek zijn.Met uitzondering van kleinere gezondheidsproblemen is het altijd een goed idee om een dokter te bezoeken. Als je verkouden bent, maagproblemen hebt omdat je te veel hebt gegeten, hoofdpijn hebt omdat je de hele nacht doorgewerkt hebt of een ander makkelijk te begrijpen probleem hebt, vertelt je gezond verstand je om rust te nemen. En bijvoorbeeld om wat medicijnen te nemen.
Een gezondheidsprobleem waarvan je niet weet waar het vandaan komt, is echter een ander geval. Dan zegt niet alleen je gezonde verstand dat je een dokter moet bezoeken. Ook de Bijbel sluit zich helemaal aan bij dat idee.

Conclusie: We geloven in gebedsgenezing. God wil daar doorheen werken. Maar er zijn gevallen dat het goed is om ook gewoon een dokter te bezoeken die kan helpen. 

Evangeliegemeente De Banier